Sosyal Medya

Güncel

ABD YPG’yi tam teçhizat donattı

PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye ağır silahlar ve zırhlı araç veren Amerika Birleşik Devletleri’nin, teröristleri ‘özel tim’ teçhizatıyla da donattığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan fotoğraflarda YPG'lilerin Amerikan askeri gibi son teknoloji askeri kamuflajlarla görüntülendi.



Suriye’nin Afrin kentinde çekilen bir fotoÄŸrafta YPG armalı teröristlerin üzerinde ABD yapımı silahlar ve teçhizatlar dikkat çekti. Gece ve termal görüş sistemlerine sahip teröristlerin bundan 2 yıl önce sadece KaleÅŸnikofları vardı. 2015 ve 2017 yılında çekilen iki fotoÄŸraf da geliÅŸmeyi gözler önüne serdi. Güvenlik uzmanı Abdullah AÄŸar, 2 fotoÄŸraf arasındaki farkı yorumladı. AÄŸar, silah ve teçhizat açısından büyük bir geliÅŸim olduÄŸunu söyledi. 2015’teki fotoÄŸrafta KaleÅŸnikoflu teröristler varken ikincisinde özel tim ekipmanı taşıyan teröristlerin olduÄŸuna dikkat çekti. 2 fotoÄŸraf arasındaki farkları ise şöyle anlattı:
 
Özel tim gibi...
 
“2015’teki fotoÄŸrafta sadece silahlı bir grup bulunuyor. Kıyafetleri bile aynı deÄŸil. Ayakkabılar farklı. Kimi maskeli kimi maskesiz. Silahları rahat bulunan KaleÅŸnikof. 2017’de fotoÄŸraf ise farklı. Silahları ABD ordusunun kullandığı M4 Karabin. GeliÅŸmiÅŸ bir silah. Silahların üzerinde ise termal, hedef noktalayıcı, lazer pointer gibi aparatlar var. Kasklarında gece görüş sistemleri bulunuyor. Hepsinde tabanca da var. Kıyafetler aynı. Özel timin sahip olması gereken teçhizata sahipler. Ä°ki fotoÄŸraftaki  tek benzerlik YPG arması taşımaları.”
 
‘Afrinde eÄŸitim kampları var’
 
Abdullah AÄŸar, YPG’nin Afrin’de önemli bir yapılanması olduÄŸunu belirtti: “Afrin’de YPG’nin eÄŸitildiÄŸi kamplar kuruldu. Orada ABD tarafından eÄŸitiliyor. Ancak bu fotoÄŸrafa bakıp da YPG güçlü demek yanlış. Çünkü bunlar genelde propaganda araçları olarak kullanılıyor. YPG’ye verdiÄŸi desteÄŸi ABD açık açık gösteriyor. Arkasında ben varım diyor.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.